С водосвет започна тържеството, организирано от Общинско горско предприятие Созопол, по случай една година от създаването му. Екипът посрещна своите гости в офиса на предприятието и получи много пожелания и подаръци за празника.

Гости на събитието бяха председателят на Общински съвет Красимира Германова, кметове на населени места и представители на общинска администрация. След водосвета отец Димитър освети офисите и пожела здраве и благоденствие на служителите.

Горските територии, които са собственост на община Созопол, се стопанисват от Общинско горско предприятие Созопол. То е създадено с решение №475 от 24.04.2013 год. на ОС СОзопол. Своята дейност стартира на 13 май 2013 година. Общинското предприятие стопанисва и управлява три участъка с обща площ от 6341 ха. Годишното ползване е в размер на над 11000 м.куб.

Преди създаването на ОГП, горите в Община Созопол са в териториалния обхват на ДГС "Бургас", ДЛС "Ропотамо" и ДГС "Ново Паничарево", което за населението на общината определено е затруднение.
След частично възстановяване на горите, Общината чрез ОГП стопанисва част от тези площи и основно задоволява нуждите на местното население с дърва за огрев. На 13 май 2013 година бе създадено ОГП Созопол с директор инж. Румен Илиев и инж. Петър Кондов, ръководител участък ГС, горските стражари Тодор Узунов, Атанас Стамболиев, Николай Найденов и Димитър Вълков. На територията на Общината живее и работи частния лесовъд инж. Димитър Жеков, който е с дългогодишна дейност на тази територия.

Коментари



1TimothysiDF
(09.02.2018 в 16:33)
Would you be considering exchanging links? http://hellowh983mm.com
2AmunteeAO
(20.04.2024 в 13:19)
<a href=http://finasterid.sbs>finasteride 1mg tablets for sale</a> Large doses of vitamin A may cause side effects that are similar to side effects that can happen in people who take bexarotene capsules

Нов коментар



Вашето име :
Коментар :
Въведете кода :


« Назад към всички публикации
Powered by Website.bg