Всяка първа седмица на месец април се отбелязва най-значимото събитие за всички лесовъди и за работещите в системата на горите от цялата страна - Седмицата на гората.
Тази година, през периода 2 – 9 април, ОГП – Созопол отбеляза за втори път своя професионален празник чрез редица мероприятия на територията на цялата Община. По инициатива на служители от ОГП Созопол е положена традиция празникът да се отбелязва с посещение на училища и детски градини в град Созопол и селата на територията на Общината. Тази година посетени бяха четвъртокласниците на СОУ „Кирил и Методи” – гр. Созопол, детските градини в селата Атия и Равна гора и Центъра за настаняване от семеен тип в село Атия.  На децата беше предоставена богата информация за горите, за тяхната флора и фауна, след което им бе предоставена възможност да изявят своите знания в  конкурс за рисунка и викторина на горска тематика. На всички деца бяха раздадени подаръци, а победителите получиха и  специални награди. На края със съдействието на малките природолюбители в дворовете на учебните заведения бяха засадени дръвчета осигурени от ОГП Созопол. На всякъде ни посрещнаха ентусиазирани деца, подготвени преподаватели и много усмивки. Служителите на ОГП бяхме приятно изненадани и развълнувани от срещите си с младите природолюбители и смятаме да превърнем в традиция тази инициатива, защото е изключително важно децата да бъдат свързани с природата, да я обичат и пазят. Искаме да благодарим на всички преподаватели, които се ангажираха да подготвят децата и да ни съдействат в това благородно дело!

Общинско горско предприятие Созопол, макар и съществуващо от скоро успява да се справи с предизвикателствата благодарение на професионализма и себераздаването на служителите. Въпреки изключително тежките условия, които създаде природата, незапомнените наводнения, тежките терени и кални пътища успяхме да извозим над 27000 м.куб. дърва за огрев. През тази година сме подготвени и знаем какво ни очаква по отношение на количествата дървесина, направа на пътища, организация на работа. Съществена роля за реализиране на нашата дейност имат фирмите, които извършват маркирането и дърводобива. Тяхната работа в значителна степен отговаря на нашите амбиции и изисквания, но има и още какво да подобрят в организацията на работа, дисциплина на ползване, обучение и комплектуване на бригадите и т.н.

ОГП Созопол има възможностите и капацитета през следващите години да се развива и утвърждава като отговорно, модерно и разширяващо своите дейности предприятие. Нашите амбиции са свързани с професионално управление и стопанисване на общинските горски територии на община Созопол и участие в изработването и реализирането на проекти от новия програмен период 2014-2020 в Общината по отношение на горските територии. Очакваме и нови предизвикателства!

Коментари




Нов коментар



Вашето име :
Коментар :
Въведете кода :


« Назад към всички публикации
Powered by Website.bg